Råvarerne bag maden

Restaurant Slettestrands køkken er baseret på gode sæsonråvarer fra spændende og entusiastiske producenter. Vi vælger ud fra kvaliteten og smagen af råvaren, men også etikken spiller en stor rolle. Dyrevelfærd, samt ressourceforbrug er nøgleord, sammen med økologi og nærhed. Vi finder løbende nye spændende leverandører. Vores faste samarbejdspartnere på nuværende tidspunkt er vi stolte af at kunne præsentere her.


Gråsten fjerkræ.

Gourmet unghaner og landkyllinger. Opdrættes med omtanke. Max 8 dyr/m², mod 40 kg/m² ved konventionelt opdræt. Fodres med dansk, medicinfrit foder. Lever længere, og behandles skånsomt ved slagtning. Resultatet er en saftig og kødfuld oplevelse. Findes på vores menu stort set hver uge.


Frilandsgrise fra Peter Rosenbeck

Vi får det meste af vores svinekød fra Peter, som har glade frilandsgrise ved Dronninglund. Det betyder svinekød fra dyr der har haft plads til at udfolde deres naturlige instinkter, hvilket kan mærkes på både kødkvalitet og samvittighed. Dyrene fodres med dansk, GMO-frit foder.


Himmerlandskød, kvalitet og dyrevelfærd fra jord til bord

1. klasses ungkvæg fra Himmerland. Opdrættet med respekt for dyrene. Kort transporttid til slagteriet og fuld fokus på at undgå stress, til gavn for dyrevelfærd og kødkvalitet. Professionelle slagtere garanterer de bedste udskæringer, samt den perfekte modning. Vi køber stort set alt vores kalve og oksekød fra Himmerlandskød.


Thise økologisk mejeri, spændende oste fra Nordjylland

Mælk fra danske økologer bliver til nogle af verdens bedste oste. Kompromisløs økologisk kvalitet med klassikere som Vesterhavsost og blå kornblomst er altid at finde på vores menuer. Vi bruger så mange oste som muligt fra Thise.


 Friske fisk fra små kystbåde

Vi køber frisk fisk fra firmaet KYST og fra Thorupstrand. Det har vi valgt, fordi fisken fra de små kystbåde er kortere tid undervejs, og det kan smages. Derudover er den type fiskeri bæredygtigt, både på havet og i lokalsamfundene.


Grønt fra lokale marker

Vi får så mange grøntsager som muligt fra vores to gode, lokale samarbejdspartnere: Jan har verdens bedste og friskeste kartoftler, lige rundt om hjørnet. Pia, fra Naturbruget i Tranum, dyrker alverdens flotte, økologiske salater, kål, rodfrugter, krydderurter og meget mere.


AB Catering, vores faste samarbejdspartner.

Vi anvender så mange økologiske kolonialvarer som muligt fra AB Catering. Vi bager udelukkende med økologisk hvedemel og vi bruger kun økologisk smør.


Naturen omkring os, smage der ikke kan kopieres.

Vi låner med nænsom hånd fra naturen, der omgiver os. Vi bruger svampe, hyben, porse, blomster, frugter, bær og andre spændende ting fra den nordjyske natur.


Adresser til leverandører

Gråsten fjerkræ. www.unghanen.dk
Himmerlandskød. Mejerivej 7, 9640 Farsø. www.himmerlandskoed.dk
Thise mejeri. www.thise.dk
Hanstholm fisk og skaldyr. www.hafiska.dk.

Klik på billederne for stort format og beskrivelser

Madbilleder af www.tinymanphoto.com