AOF sankekursus - årets gang i den spiselige natur

Madsmedjen er gået sammen med AOF og tilbyder et kursusforløb, hvor du kan lære om naturens mange spiselige råvarer, hvad du må- og ikke må, når du er ude og sanke, samt hvordan du får det meste ud af dine vilde råvarer i køkkenet.

Madsmedjens sankekursus strækker sig over 3 sæsoner hvor vi skal stifte bekendtskab med over 50 forskellige spiselige urter, svampe, bær, frugter, nødder, nåle, blade med mere.

Vi skal ud i naturen og sanke råvarerne, lære om naturtyper, sanketeknikker og regler og hvordan du undgår giftige forvekslinger.

Vi skal i køkkenet og arbejde med de sankede råvarer i form af alt fra kryddereddike, salt, the, fermentering, tørring, snapse til hele måltider hvor de vilde råvarer spiller hovedrollen.

Underviser Kresten Kronborg har 22 års erfaring med at bruge vilde råvarer i restauranter og har siden 2016 arbejdet fuld tid med undervisning og events med omdrejningspunkt i vild mad og bålmad.

Lokationen for kurset er området omkring Hjortdal og Slettestrand, som byder på flere forskellige naturtyper. Når vi ikke er ude, foregår kurset i Madsmedjen, som er et sted bygget til formålet, med brændefyrede ovne og bålpladser.

Datoer for sankekursusTidspunkt: kl. 9-14
Mødested: Madsmedjen, Slettestrandvej 26, 9690 Fjerritslev.

Tilmelding er nødvendig og sker via AOFs hjemmeside – klik på din(e) ønskede datoer ovenfor for at komme i gang!

Praktisk info  • Vi skal gå op til 4 km på sanketurene.

  • Medbring gerne kurv og kniv, samt påklædning efter vejret.