Bagekursus i Madsmedjen

Lær at bage med surdej og mel af gamle, unikke kornsorter når vi fredag d. 14. februar får besøg af en af Danmarks mest interessante og ambitiøse økologiske fødevareproducenter – Vester Hedegaard.

Anders og Louise driver økologisk planteavl og gårdmølleri på Anders’ slægtsgård, Vester Hedegaard, ved Pandrup. Siden 2012 har der været fokus på gamle kornsorter på gårdens marker samt deltagelse i udviklingen af spændende nye højkvalitetsbagesorter specielt beregnet til økologisk avl. Disse males i dag til mel på gårdens eget gårdmølleri, hvor målet er at forøge diversiteten og næringsindholdet i det daglige melforbrug samtidig med at der tages hensyn til natur, miljø og klima.

Program for dagen

Vi mødes i Madsmedjen hvor vi skal have fingrene i dejen. Anders og Louise har forberedt koldhævede deje, som vi skal have formet og bagt i Madsmedjens brændefyrede ovn. Mens brødet bager vil Anders fortælle om arbejdet med de gamle kornsorter.

Herefter skal vi i arbejdstøjet igen og have en introduktion til at lave surdej. Vi skal alle have lavet vores egen dej, af Vester Hedegaards friskmalede mel og Louises surdej. Dejen skal koldhæve, så den får I hver især med hjem til bagning næste dag.

Undervejs serveres der tapasanretning og en lille én til det friskbagte brød.

Du får en surdej og en koldhævet dej med hjem, samt instruktioner til din fremtidige brødbagning.
Der kan købes produkter fra Vester Hedegaard på aftenen. Medbring en skål til dej, samt et glas med låg til surdej.

Tilmelding: senest den 10. februar på mail: kresten@slettestrand.dk (begrænset antal pladser). Betaling på mobilepay 19795 senest den 12. februar. Skriv “Bagekursus”.

Priser & tilmelding

Gæster på "Vild Vinterferie" ophold: 320,-
Øvrige boende og ikke-boende gæster: 495,-

Prisen er inklusiv bagekursus, foredrag, mad, drikke, dej og surdej.

Tilmelding er nødvendig og skal ske senest d. 1/2 - kig forbi receptionen! Du kan også tilmelde dig på mail@slettestrand.dk eller tlf. 9821 7044.Mødested og priser


Mødested
Madsmedjen, Slettestrandvej 26

Tidspunkt
Fre - Kl. 16:30

Pris boende
495,-

Pris ikke boende
495,-

Tilmelding
Ja