Vildmarks Retreat ved Vesterhavet

Stempel ud af præstationssamfundet og brug et par dage på fordybelse i og med naturen. På denne weekend retreat vil du opleve, hvordan en øget opmærksomhed på din sanselige tilstedeværelse i naturen, kan påvirke både krop og sind positivt.

Svinkløv Klitplantage, Vesterhavet og de lyngbeklædte heder, danner ramme for en lærerig proces om at være tilstede i naturen. Vores certificerede naturterapeut, Esben Kold, er vært for weekenden. Under hans kyndige vejledning, bliver du guidet igennem meditationer, mindfulness og naturterapeutiske øvelser, så du får vigtige redskaber til at skabe en mere bevidst og nærværende måde at være tilstede i naturen.

Weekendens program vil veksle imellem øvelser med stille fokus på indre tilstande, til en mere udadvendt tilstedeværelse og deltagelse i fællesskabet. Formålet med øvelserne er at opøve en mere sanselig tilstedeværelse, i noget af den smukkeste, vildeste og øde natur der findes i Danmark. Denne måde at være tilstede i naturen har en positiv effekt på stress, tankemylder og overbelastede nervesystemer. Ja, hele vores organisme har det beviseligt bedre af at befinde sig i den engang så hjemmevante natur.

Vi får Madsmedjen som base hele weekenden. Her kan vi samles både inde og ude for at slappe af, hygge os og tilberede vores måltider i de brændefyrede ovne og ved bålpladserne. Overnatning foregår enten på madras eller i hængekøje i Madsmedjens hyggelige omgivelser eller i telt udenfor. Der er også mulighed for overnatning i delt lejlighed, der ligger i forbindelse med Madsmedjen.
Datoer

Fredag d. 14. april - søndag d. 16. april 2023
Program

Fredag

Kl. 15.00: Ankomst i Slettestrand og check-in hos Feriecenter Slettestrand.

Velkomst og præsentationsrunde i Madsmedjen, hvorefter vi går i gang med fælles tilbederedning af aftenens måltid. Efter aftensmaden får vi en kort intro til naturterapi og mindfulness i naturen.

Lørdag

Efter morgenmaden går vi i Svinkløv Klitplantage, hvor vi dagen igennem vil arbejde ind i forskellige naturterapeutiske og mindfulness øvelser. Der vil være frokost indlagt i dagens program. Hen på eftermiddagen mødes vi med kokken, Kresten Kronborg, Feriecenter Slettestrands mad- og naturnørd, for at sanke urter til aftensmaden, som vi efterfølgende tilbereder sammen til aftensmaden i Madsmedjen.

Søndag

Efter morgenmaden går vi i Svinkløv Klitplantage, hvor weekendens faglige indhold rundes af. Vi slutter af med frokostbuffet på Feriecenter Slettestrand og siger tak for denne gang.

* Vejret er altid en faktor der skal tages seriøst, og programmet justeres herefter.
Pris

2.695,- /person + tilmeldingsgebyr (5 kr. + 5 % af billetprisen)

Inkluderet i prisen er: 

 • To "rustikke" overnatninger ved Madsmedjen - du kan krydse af ved tilmelding, hvis du ønsker overnatning i lejlighed.

 • Alle måltider fra fredag aften til og med frokost søndag – måltiderne tilberedes i fællesskab af bl.a. økologiske og lokale råvarer, samt det, vi selv sanker i naturen.

 • Certificeret naturterapeut som guide under hele weekenden.

 • Fri adgang til alle faciliteter som varmtvandsbassin, sauna, træningsrum med videre.


Det er muligt at forlænge weekenden med en ekstra overnatning fra torsdag til fredag! Kontakt Mette på mmk@slettestrand.dk for reservation.
>> KLIK HER FOR TILMELDING <<

Afbestillingsbetingelser

 • Sker afbestilling mere end 30 dage før ankomstdato betales DKK 300 pr. lejlighed i gebyr.

 • Sker afbestilling mellem 30 og 2 dage før ankomstdato betales 50% af opholdets fulde pris.

 • Sker afbestilling mindre end 48 timer før ankomstdato betales opholdets fulde pris.


Mød din vært for weekenden!


Mit navn er Esben Kold. Jeg har været ansat på Feriecenter Slettestrand siden 2013 og arbejder som bostøtte i Boenheden Delfinen, som har til huse på Feriecenter Slettestrand. Jeg er uddannet pædagog og har efterfølgende taget en et-årig efteruddannelse som naturterapeut.

At bo og arbejde så tæt på noget af det smukkeste og vildeste natur i Danmark, præger i høj grad både mit arbejds- og privatliv. Jeg bliver til stadighed forundret over i hvilken grad, samspillet med naturen kan påvirke både fysiske og psykiske tilstande, og denne forundring er med til at give mig energi til at arbejde med at øge bevidstheden om vores forbundethed med naturen.
Praktisk information

For at du kan få det optimale ud af weekenden, bør du sikre dig at du er fysisk i stand til at tilbringe en dag i naturen, hvor der bliver gået mellem 6-8 kilometer på ujævne skovstier og i terræn. Det er vigtigt at du medbringer tøj og støvler så du kan holde dig varm og tør i naturen i længere tid af gangen. Der vil være skift i aktivitetsniveau, så varm påklædning til de stillesiddende øvelser, er nødvendig. Medbring gerne en dagsrygsæk med siddeunderlag, vandflaske, snacks, regntøj og evt. supplerende varmt tøj.

Udstyrsliste:

Der sendes en komplet udstyrsliste ud til deltagerne op til ankomst, men du kan allerede nu forberede dig på, at skulle have følgende med:

 • Pandelampe eller lommelygte

 • Sovepose

 • Liggeunderlag

 • Dagsrygsæk samt drikkedunk og siddeunderlag

 • Vandresko/-støvler

 • Overtøj og varmt tøj til årstiden