Cykeltur forbi en hvedemark i Nordjylland | Foto: Max Schumann

Vores drøm om et mere bæredygtigt køkken

Vores arbejde med mad og ansvarlighed tager afsæt i FN’s verdensmål og vores egne værdier. Tre målsætninger guider os mod drømmen – vi vil:

  • servere lækre måltider baseret på lokale og sæsonaktuelle råvarer.
  • vise respekt for naturen, dyrene og de mennesker, der producerer vores mad.
  • undgå madspild og bruge vores ressourcer med omtanke.
Vilde blåbær sanket i Svinkløv Plantage | Max Schumann

Mad med omtanke i Restaurant Slettestrand

Bæredygtighed er vigtig for os i Slettestrand – og med tusindvis af spisende gæster hvert år ser vi et stort potentiale for at gøre en positiv forskel gennem vores mad.

Vi arbejder løbende med at finde nye veje til at tage mere hensyn til både miljø og mennesker. Her på siden kan du læse om nogle af de tiltag, vi allerede har sat i gang.

Læs mere om vores arbejde med bæredygtighed

En plan mod madspild

Vi arbejder målrettet med planlægning, portionsstørrelser og udnyttelse af råvarerne for at mindske madspild.

Vi tænker hele vejen rundt – fra menuplan og smart anretning på buffeten til at få mest muligt ud af hver enkelt råvare. Vores kreative kokke sætter en ære i at give nyt liv til rester ved at trylle dem om til spændende nye retter.

Vesterhavsfisk fra små kystbåde i Nordjylland

Du kan bl.a. glæde dig til at smage:

Tak for jer – vi sætter stor pris på samarbejdet.

Dansk blomkål fra Naturbruget Tranum

Vi støtter vores lokale producenter

Vores menu bygger på nogle fantastiske råvarer, som vi får fra spændende og entusiastiske lokale producenter.

Udover smagen og kvaliteten af råvarerne, har vi valgt dem, fordi de deler vores værdier om bæredygtighed og et stærkt lokalsamfund. Alle arbejder med et stærkt fokus på dyrevelfærd, økologi, ressourceforbrug og nærhed.

Naturens vilde råvarer – smage, der ikke kan kopieres

Vi låner med nænsom hånd fra naturen omkring os. I vores retter kan du smage svampe, bær, hyben, porse, blomster og andre spiselige planter fra den nordjyske natur. De bidrager med smage, som kun naturen her og nu kan give – og gør hvert måltid helt sit eget.

Vi sanker med respekt og omtanke – altid på godkendte steder og med fokus på både kvalitet og sikkerhed.

Vi elsker grøntsager

Vi bygger vores måltider op efter princippet “grøntsager med kød til” – det betyder lækre, grønne retter, som vi serverer med et mindre udvalg af kvalitetskød eller fisk.

På den måde tilbyder vi spændende og nærende måltider, der både smager godt og understøtter vores værdier om dyrevelfærd, lavere CO2-aftryk og øget biodiversitet.

Nysgerrig på, hvad vi ellers laver for at passe på miljøet?